حلوا یکی از دسرهای خوشمزه است که برای افطار و نذری و خیرات رفتگان گزینه مناسبی است. حلوا را معمولاً با نوشیدنی های گرم میخورند. معمولاً حلوا درست کردن با تجربه خاصی همراه است و ممکنه دفعه های اول به خوبی درنیاید. حلوا انواع مختلف دارد و در منطقه ای از ایران به نوعی خاص درست میکنند. از حلوای ارده یزد گرفته تا حلوای هویج و شیر.
برای تهیه حلوای مجلسی مواد زیر مورد نیاز است:
در ابتدا برای تهیه حلوا شربت آن را درست میکنیم. آب و شکر را باهم مخلوط کرده و بر روی گاز میگذاریم تا مواد حلشده و چند دقیقه بجوشد. زعفران را نیز به مواد شربت اضافه میکنیم. حواستان باشد تا آب به مرحله جوش نرسد و زمانی که احساس کردید شربت قوام آمده زیر آن را خاموشکنید. بگذارید شربت با دمای محیط سرد شود.
در یک ماهیتابه گود آرد را ریخته و زیر شعله را روشن میکنیم. آنقدر به هم میزنیم تا رنگ آرد تغییر کند. حواستان باشد لحظهای از آرد غافل نشوید زیرا باعث سوختن آرد میشود. شعله باید در ملایمترین حالت ممکن باشد. برای داشتن یک حلوای طلایی باید صبور باشید و دقایق زیادی را پای گاز به تفت دادن ملایم آرد صرف کنید. رنگ حلوا سلیقهای است اما بهتر است رو به تیرگی رود و قهوهایرنگ شود. زمانی که حس کردید آرد رنگش عوضشده از روی شعله برداشته و از داخل الک آن را رد میکنیم تا آرد گلوله گلوله نشود و کاملاً صاف شود. مجدداً روی گاز آرد را قرار میدهیم. کره را به آرد اضافه میکنیم . کاملاً به هم میزنیم تا کره آب شود و به خورد آرد برود. ۱۰ الی ۱۵ دقیقه با کره آرد را تفت میدهیم و درنهایت شربت را به حلوا اضافه میکنیم. ممکن است زمانی که شربت را به حلوا اضافه میکنیم احساس کنید آرد حلنشده و گلوله گلوله شده است. هیچ نگران نباشید باکمی هم زدن حلوا یا تکان دادن حلوا در ماهیتابه کاملاً خودش را میگیرد.
اینک گلاب و عرق هل را به حلوا اضافه میکنیم و وقتی مطمئن شدید به خورد حلوا رفته است حلوای مجلسی را خاموشکنید.
درباره این سایت